School: Toomore (roll number 16401)

Toomore, Co. Mayo
Tomás Breathnach

1. (continued from previous page)
    an méid a ith sí. Maidin na dhiaidh sin tháinig sé chun bosca a thabairt abhaile leis aguis cheap se go mbéadh an sgéal ó thosach deire aige. Acht ní raibh agus nuair a chonnaic sé go raibh a mháthair tachtuighthe dubhairt sé "Ó, bhí sí í gcomhnuidhe ag ithe ró thapaidh."
    Do chuir siad ins an gcre í agus bí sé de nós ag na daoine an tráth sin airgead agus rudaí luachmhara a chur síos leis an suine marbh. Chuaidh an bheirt fhear bhocht go dtí an uaigh, thógadadar an chailleach abhaile leo agus an t-airgead agus na rudaí luachtmhara chomh maith freisin. Do bí sí i ngreim ar laiste an dorais agus nuair do fhoscail an fear an doras thuit sí isteach ar an urlár. Do chuir sé síos arís í agus dhá oiread an chéad suim do chuir sé dhá oiread síos an dara uair, mar do cheap sé nach raibh sí sásta leis an meid
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Eibhlín Ní Mhóráin