Scoil: Toomore (uimhir rolla 16401)

Toomore, Co. Mayo
Tomás Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Ins am atá caithte do bhí bean agus beirt mhac aicí. Do phós fear amháin an giolla a bhí aca agus do chair a mháthair amach ar an mbóthar e gan pigin in a phóca aige. Do dein an fear seo sórt teach dó fhéin ar aghaidh feilme a mháthar. Fuair an fear eile an fheilm agus bhí airgead go flúirseach aige.
    Tháinig fear bocht go dtí teach an chéad fhir agus d'iarr sé cead dul isteach agus dubhairt an fear go raibh sé boct acht go raibh cead aige dul isteach, acht nach raibh rud aige cun ithe. Dubhairt an fear a thainig go dtí an doras fo ndéanfadh sé a dhícheall chun biadh a fháil má bhí cead aige dul isteach.
    Sul a chuadhadar go dtí a leaba cuadhadar amach agus thógadar caore ón bhfeilm a bhí ar an dtaobh amuigh.
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Eibhlín Ní Mhóráin