School: Toomore (roll number 16401)

Toomore, Co. Mayo
Tomás Breathnach

1. Bhí trúir fear ann fado agus ni raib aon bhéarla aca. Lá amhain chuaid siad so dtí an aonach chun béarla a fhoghluim, chuala dine aca fear a rádh "For fifty pounds", chuala duine eile fear á' rádh "We Three," agus chuala an duine eile aca fear á' rádh "We well deserve it".
    Nuair a bhí siad ag teach abhaile abhaile chonnaic siad fear marbh ar an mbóthar agus do sheas siad suas ag fheachainn air. Tháinig gárda suas agus dubhairt sé, "Who killed this man",? Dubhairt an chead fhear, "We Three," agus annsin dubhairt an gárda, "Why did ye kill him," Dubhairt an dara fear "For fifty pounds," agus annsin dubhairt an gárda "Ye'll be hanged", agus annsin dubhairt an tríú fear. "We well deserve it!.
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Gearróidín Ní Mháille