School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Foxford, Co. Mayo
Oide sa chlochar

1. (continued from previous page)
    a d'éirigh siad ní raibh madad san mbaile nach raibh piosa feola leis. Ar siad-san "Caitfimid imtheacht anois mar níl táda anseo le n-ithe againn feasta". Beidh mise ag imeacht romhat agus tarraing an doras sin amach in do dhiaidh. Nuair a d'fhéach sé taobh thiar de chonnaic sé an bhean ag teacht agus i ag tarraingt an doras léi. "Tuige a ndearna tú sin? Nior dubhairt me leat sin a déanamh chor ar bith". "Síl mise gur dubhairt tu liom an doras a tarraing in mo dhiaidh". D'imthigh siad le briseadh croidhe is le h-anró agus nior fhill siad go deo.
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1653: The Robbers under the Tree