School: Log Buidhe (roll number 15539)

Lugboy Demesne, Co. Mayo
Seán de Crúis

1. Tá mé i mo comhnuidhe i mBéal Ata Mhaol. Tá ceithre teach i mo bhaile faói láthair agus sean teach i seadh iad, díon cinn tuighe atá orra.
    Níl i mo bhaile acht sean duine amháin. Níl mórán gaedhilge aige acht tá sgéalta go leor aige.
    Dubhairt sé go raibh súas lé fiche teach san mbaile fadó agus go raibh an cuid ba mhó díobhtha i bpáirc mó athair.
    Dubhairt sé freisin go raibh fothrach sean cisleáin ann agus gurbh iomdha fear a shuibhail an pháirc sin ó mhaidean go h-oidhche lé ná fhághail amach ach nár bhfúair siad ariamh é. Dubhairt mó shean athair go raibh sé ag treabhadh na páirce sin uair amháin agus go bhfaca sé an luaithre san áit a raibh na sean tighthe.
    Tá talamh an mhaith i mo bhaile
    Bellaveel, Co. Mayo