School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    amach thairis acht d'éirigh leis greim d'fahail ar an tríonhadh ceann agus choinnigb sé greim daingean uirthi go dtí go dtáinig sé go dtí an carraig in a raibh an doras. Cuaidh an chéad agus an dara capall isteach an doras acht níor leig sé an tríomhadh ceann isteach.
    Tar éis tamaill d'fosgail lámh an-mhór an doras agus chonnaic sé a bhean féin in a seasamh le n-a thaobh. Ní gádh a rádh go raibh áthas in a croidhe. Cuaidh an tríomhadh capall isteach an doras annsin agus dúnadh an doras n a diaidh. Chuaidh an fear agus a bhean abhaile go h-áthasach agus bhí sógh agus síothcáin aca agus ag an ngasur ar feadh a Saoghal
    Páraic Mac Congaile
    Ballingarden, Co. Mayo