School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. Bhí mo shean - mháthair a' srófartail lá dá raibh mise sa láthair, agus dubhairt mé "Dia linn" ar nós duine, ach séard dubhairt sise, Dia linn agus thar mo cheann is thar mo cosa an te is mó leis beó mé? D'innis mé di gur cheap mé gurbh éard a bhí ann easgaine. Níor bhréagnaigh sí mé, ach dubhairt sí gur cupla sí dá radh go minic é.
  2. Chuala mé go raibh fear eicínt tinn uair amháin.
    Ní raibh biseach ar bith a' teachtair ach bhíodh sé caithte sa gclúid lá indiaidh lae. D'fan se mar sin ar feadh fiche bliadhain agus é chomh canntalach le dris casáin. Bí muinntir an tighe uilig faoi