Scoil: Curratavy

Corr an tSamhaidh, Co. an Chabháin
E. Ó Gallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cake. While it is being baked, they have to sit beside it and not let anyone touch it or go between them and it. They were not supposed to break their fast until they would get the cake to eat.
    I cannot find the prayers because the cure was of no use if everyone knew them. A man had to leave the cure to a woman, and a woman to a man other ways it was of no use. All the cures were made on Monday and Thursday.
  2. An Fáoisin Chaoitíceannta
    Adhmúighim do Dhia Uíle-cúmhachtach, do Náomh Múire, atá 'riamh 'na h-Oigh; do Náomh Micheal Ard-áingeal; do Náomh Eoin Baiste; do ná Naoimh Apóstal, Péadhar agus Pól; do Náomh Padhráic agús do ná Náomh h-úilich (agus dúitse, a áthair) gúr peachaigh mo go ro-tróm, lé smáoineadh, le bríathar agús lé gníomha, fridh mo chóir fhéin, fridh mo chóir fein mhór-cóir fhéin.
    Ar an adhbhair sín, íagraim Náomh Múire ata 'suamh 'na h-Oigh; Naomh Mícheal Ardáingeal; Naomh Éoin Baiste; ná Naoimh Apstáil, Peadár agús Pól; Náomh Padhráich agús ná Náoimh h-úilich Diá a guidhe ár mó són.

Cré ná n-Ápstal
    Creidhim í nDía, án t-Athair Uile-cúmhactach, Crúthuighteoir Néimhe