Scoil: Ballynacally, Inis (uimhir rolla 2189)

Suíomh:
Baile na Caillí, Co. an Chláir
Múinteoir:
Tomás Ó Cuinneagáin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0604, Leathanach 083

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0604, Leathanach 083

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Ballynacally, Inis
  2. XML Leathanach 083
  3. XML “The Filling of Firkins”
  4. XML “Stampy”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. They used to get eight or nine big potatoes, and wash them well and peal them, and grate them with a grater into a basin. Raise one side of a table higher than the other, and get a clean canvas half a yard in length. Spread out the canvas on the table and put some of the grated potatoes into the canvas and squeeze the water out of them into a basin. Then add flour until you have sufficient added to make a cake. Put a grain of salt in the flour, and mix them all with milk and put it down on the griddle to bake.
    The starch which you squeeze off the potatoes leave it to set till next day then spill the water and spread out the starch to bleach and you may use this for starching clothes.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.