School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    Caith sé teithe go tapaidh agus an bhríste a chaitheamh de. Is amhlaidh a chuir an tailiúr carn sionán ruadh isteach sa bhríste agus b'shin é an fáth nár thug an tailiúr an bríste uaidh go dtí an nóimit deireach
    Bíodh lín ag fás ag muinntir na h-áite seo agus dheinidís féin bairlíní agus leinteacha de. Páirc a Lín is ainim do pháirc i nDhoire an Chairn. Tá t-shurn sníomharcán i fó thig fós acht ní deintar aon phláinín san áit. Sníomhtar snáth stocaí agus snáth smacanna acht chaithtar dul go Ciarraighe chun an olann a cárdáil. Gléas an tailiúra sisúr, misúr is méaracán snáthaidhí, iarainn is cailc.
    Síghle Ní Chruadhlaoich
    Liathchoill, Co. Chorcaí