School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    máithreacha cruis deas de strathméadaí caola fada éadaigh do gach aon saghas dath agus d’fhuadidís ar ghualainn na daoine óga iad go mór mhór na cailíní.
  2. Ba mhaith le gac aoinne dul go dtí an t-Aifrean Lá Coile mar tá sé ráidte dá raghfá go dtí an t-Aifreann an lá san a go raghfá ann ar feadh na blaidhna. Tá mórán ádh agus míadh ag baint le lá Bealthaine mar, ní ceart teine a thúbhairt amach nó bainne do thúbhairt do aoinne an lá san. Dá mbeadh gamhain ag bo an lá san ní coimeádfí an gamhain mar d'eirrfí ná mairfeadh sé. Ní deintear rómhar na [?]treabhadh Lúain Cásga ná ní cuirtear aon t-síl [?] Fado bhí fear ar an mbaile seo agus do chuir sé prátaí Lúain Cásga agus níor fhás
    Cáit Ní Shúilleabháin
    Leahill, Co. Cork