Scoil: Cor Bealaigh

Suíomh:
An Corrbhaile, Co. Shligigh
Múinteoir:
Pádhraic Ó Marcacháin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0163, Leathanach 030

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0163, Leathanach 030

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cor Bealaigh
  2. XML Leathanach 030
  3. XML “Foods in Olden Times”
  4. XML “Foods in Olden Times”
  5. XML “Foods in Olden Times”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. About a half of shells of oatmeal and a handful of oatmeal were stept in water for a week. Then it was boiled and made a light gruel.
    When it cooled it set. This was called "súghán"
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  3. A bunch of young nettles was cut and chopped up finely and put down in an oven with bacon. It was let boil for a while and then it was taken up
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.