Scoil: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (uimhir rolla 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Chiarraí
Dll. Ó Loingsigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Deineann siad cosa agus lámha le ceirteacha. Deineadh gúnaí beaga annsan di agus cuirid hata uirthi. Nuair a bhíonn sí déanta suas annsan tugann siad ainm éigin uirthi.
    3. Bailígheann scata cailíní le chéile agus faghaidh cúig cloca. Cuireann siad cloc ins gach cúinne den ngoirt agus cloc eile i lár an ghoirt. Bíonn duine anáirde ar gach ceann des na cloca. An té a bhíonn air an gcloich i láir an ghoirt tugtar an óinseach uirthi. Bíonn na cailíní eile ag rith ó cloich go cloich agus bíonn an t-óinseach ag iarraidh dul anáirde air ceann éigin dos na cloca eile.
    4. Bíd ag imirt cleas eile leis "an madra ruadh agus na géanna." Bíonn cailín ag leigint uirthi gur madra ruadh í agus bíonn sí ag iarraidh breith ar an cailíní eile mar dh'eadh gur géanna iad san.
    5. Téigheann beirt ag imirt uaireannta le rudaí fada a fhásann air a dtugtar
    Máire Ní Ghríbhthín