Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

An Chreig Mhór, Co. na Gaillimhe
Cathal Ó Murchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhí an spailpín in aice leis. Ceap an spailpín gur ar féin a bhí siad ag féachaint agus dubhairt sé, "cé'n tam a rinne Tighearna dhom'sa. Dubhairt duine éicint leis nach raibh sé in a Tighearna cor ar bith, ach go raibh sé ina spailpín fánach. Dféach an spailpín tairis aríst agus is annsin a chonnaic sé an Tighearna talmhan agus na daoine ag féachaint ar agus ag cainnt faoí , agus dubhair sé céard a bhí orm cor ar bith agus mé ag ceapadh go raibh mé in mo thighearna.
  2. Bhí bean ann uair darbh ainm Sighle Ní Coileáin. Bhí sí pósta le fear darbh ainm Séan Ó Coileain. Ní raibh aon mhuirghin acu. Beirt sanntach a bhí ionnta. Shocruigh siad go bféadfadh siad go leór airgid a chur i dtaisge muna mbeadh siad ag ithe rud ar bith.
    Bhí go maith agus ní raibh go h-olc . Níor ith Seán rud ar bith, agus ní íosfeadh Síghle rud ar bith nuair a bheadh Seán sa mbaile. Ach, cleaduighe i gcearth a bhí i Sighle, mar
    AT1458: The Girl who Ate so Little
    Eibhlín Ní hEóláin