Scoil: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. na Gaillimhe
Mícheál Mac Aodhgáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus bhí éad agus sainnt aicí léithe. Lá amháin dúbhairt sí go mbeadh fhios aici fhéin cé an chaoí ar mhair an cailín agus chuir sí an inghean ba shine aici fhéin ag faire ortha. Nuair a bí sé i nám dinnéir thosuigh an caoirín ag ceol agus thuit an cailin a bhí ag faire i na codhladh agus annsin thug an chaoirín an biadh don chailín. An darna lá chuir an bhainrioghan an dara inghean ag faire ar an leas-dreithabhar agus i n-ám dinnéir nuair a thosuigh an caoirín ag ceól thuit an cailín i na codladh agus annsin thug an caoirín an biadh don chailín. An tríomhadh lá cuir an leas-mháthair an tríomhadh inghean ag faire ar an gcailín agus bhí trí shúil ins an n-inghean seo agus i nám dinnéir nuair a thosuigh an caoirín ag ceól thuit an dá shúil a bhí i
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Áine Ní Bhrian