School: Áth na gCoire

Anagaire, Co. Donegal
Seán P. Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    agus bhí ionghadh miltheannach ar an t-saghairt an lá seo. Indiaidh seo gach lá agus oidhche bhí an sagairt e fein ag comghbheail súl ar an gcailín seo agus thug sin a sháit le deánadh do. Oidhche amháin tamall indiaidh an sgeál deireannach a chluinstín chonnaic cuid des na comharsanaí an sagairt ar uaigh an bhfear seo acht níl fhios go foill ce’n fáth.
  2. Sgeal
    Is fada an lá e anois go ndeánfaidh Dia trocáire ar na mairb a dinnis Seimí Phaidí an sgeal seo--. “Feadann sibh a bhéith ag cainnt a fheara ar siud agus seo agus níl san cuid is mó dé bhur sgealtaí acht breagha uilig acht fan bomaite go gcluinfidh sibh seo.
    Tá cuimhne ag cuid agaibh go fóill ar an mhiosún mhór a bhí i mBaile-na-gCorr. Bhal déirig mé fein go luath an mháidin sin leag mó churrac agus chuir chun fairrge. Bhí se dubh dorcha go foill acht ba mhaith liom Aifreann na maidne agus an seanamóir a bheith agam agus rinne me mo dhítcheall leis an meid seo a chomhlíonadh.
    Bhí go mhait agus ní rabh go holc tháinig
    Oide