School: Áth na gCoire

Anagaire, Co. Donegal
Seán P. Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    go mall. Tá cuimhne bréagh agam air arsa an fhear eile. Bhal arsa’n spirid beigin damhsa an margadh a choimhlionadh. Caidé’n cineal saoghal atá agat arsa an fhear eile? Tá saoghal maith agam anois arsa seisean acht bhí me seal ag doghadh. Ní rabh mórán in mó eadan acht an tól agus leoga bhí mó sháith annsin no bhí pian milteannach orm fhad agus mhair sé.
    Caidé mar atá na daoine a dimthigh as an baile seo arsa’n fhear eile. Uilig go sasta agus go suaimhneac arsa seisean agus anois tá mé ag tabhairt comhairle duitse agus na ól mós mo no ma ólfaidh tiocfaidh an lá a déirfeas tú go bhfuil brón ort nuair nár stad tú nuair a diarr mise ort é.
    Béidh gac uile dhuine ceart go leor atá ag imteacht as seo acht tá eagla orm fá do dheirbhsiúr no níl sí mar bha choir duithe a bheith. Labhair léithe agus ma thig leat chuir ar bealach a leasa í.
    Nuair a bhí na fochla seo ráidhte aige dimthigh sé agus ní rabh fhios ag an fear eile ca dteacaidh sé. Stad sé seo do’n ól agus thionntuig duilleog úr ar gach dóigh.
    Chuaidh sé fhad leis an t-saghairt agus dinnis an comhrad do ó thus deireadh
    Oide