School: Áth na gCoire

Anagaire, Co. Donegal
Seán P. Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    gach rud amac as a cheann annsin acht oidhche amháin agus é ag teacht na bhaile chonnaic sé arís é agus bhí an spirid ag stanadh go geár air an iarraidh seo.
    Ar maidín lá thar-na bharach dimthigh sé chuig an saghart agus dinnis an sgeal do “Anois arsa an sagart an chead uair eile a t-cifidh tú (an) taidhbhse an fhir seo, gearr fáinne le cipín no do sgian phoca no aon nídh a ghearfas duit í, ar an talamh faoí do chosa. Gabh isteach sa bhfáinne tabhair amac do coroín mhúire agus abair “mas tú atá ann in ainm Íosa Críost gabh isteach annseo.
    Mas é atá ann arsa an saghart rachaidh sé isteach agus muna é atá ann sé an diabhail agus go luath agus cluinfidh sé ainm Críost rachaidh sé ar shiubhal i mbláire teinidh.
    Dimthigh an fear leis an iarraidh seo agus go díreach san áit ceadna tháinig an spirid chuige. Rinne sé mar a diarr an shagart air a dheánadh agus tháinig an fear isteach agus labhair an fear a bhí beo leis agus dubhairt “caidé thug annseo tú”? Nach bhfuil cuimhne agat ar an margadh a rinne muid an oidhche udaí agus muid ag teacht abhaile
    Oide