School: Dubhlinn (C.), Inis (roll number 4871)

Doolin, Co. Clare
Bríd Ní Laighin

Oidhche Samhna .Do téigheadh beirt no triúr cailíní amach agus do geobhidís sean phíosanna de tuirnipi agus imteochadh siad go dtí na dóirse agus do caithidís leis na dóirse iad agus do thagadh fear an tighe amach agus do bhíodh ana spórt aca.
    Do thagadh an luathradán aníos as an luathair agus do leagadh sé amach a chip agus a mhannach agus do bheadh sé ag déanamh bróg go dtí mbhreacadh an lae agus dimeóchadh sé annsan agus deirtear go mbhiodh ór aige.
    Oidhche Shamhain fadó do théigheadh na cailíní óga agus na buacaillí go dtí an téine aol agus do bhíodh eochar aca agus do chaitidís trí h-uaire treasna a ndroim í agus tri huaire eile isteach ins an teine agus do bhídhis ag guidhe ar son Dé go dtiocfadh an fear a bheidis chun pósadh i dtaidhreamh leo an oidhche sin.
    Brighid Ní Chilltreáin
    Fisherstreet, Co. Clare