School: Dubhlinn (C.), Inis (roll number 4871)

Doolin, Co. Clare
Bríd Ní Laighin

Oidhche Shamhna téigeadh cailín nó buachaill amach san iothlan agus bhíodh siad ag rith timcheall staca agus a radh "ag sgubhadh an staca ag sgubhadh an staca ".Annsan tagadh an fear nó an cailína mbeadh siadh cun pósadh .
    Nigheadh cailín a léine agus cuireadh sí le h-ais na teine é agus bíodh si ag feachaint go dti go dtagadh an fear chun é umpó annsan bheadh fhios aice an fear a bhíodh si cun pósadh.
  2. Bíodh lán uibhe plúir agus agus lán uibhe salainn agus lán uibhe min coirce ag cailín agus déineadh sí císte díbh agus d'itheadh sí cuid de agus cuirfeadh sí cuid de fén a cluaisbh agus ni feidir si labhart in aon chor agus bíodh sí marbhleis an dtart agus níor féidir sí deoch d'ól agus nuair a bhíodh si in a codladh san oidhche bíodh si ag taidhreamh agus tagadh an duine a posfadh sí agus tabharfadh se deoch dí.
  3. Crochtar ubhall ó'n a fraigteacha agus bíonn gach aoinne agus a bhéal osgailte aige ag iarraidh t-ubhall do thógaint in
    Cáit Ní Mhaoldhomhnaigh
    Ballycullaun, Co. Clare