School: Cúil Aodha (roll number 16521)

Cúil Aodha, Co. Cork
Pádraig Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    feirmróir" "Bhí sé á rádh gur minic a chonaic sé brúin mhór ann Domhnach Cíngcíse" "An mhaith leat dul go dtí Carraig an Adhmaidh arsan feirmeóir" "Ba mhaith go scóidh arsan clucharachán" "Bhí olamh ar maidin amáireach arsan feirmeoír agus raghadhmídh ann ag díol banbhaí." D'eirig an clucharachán ar maidin agus cuadhar ar an áonac. Chómh luath agus cuadhar soir, do sheasaimh an feirmeóir anáirde ar an truchaill agus dubhairt go mór agus go h-árdh "A bhuachaillí agus a chailíní druidídh i leith, pé duine agaibh a cheannóig an cheadh banbh uaim-se geóbhaidh sé an bioránach so mar luck penny. Ag thógaint an clucharachán anáirde ar stuth cínn fear dos na Múnntir Loinsig i n-thoir os na h- Allánaibh a cheanaig an chéad banbh agus fuair sé an chucharachan mar luck penny chin asarach do bhailúghadh don mhuil