School: Cnoc Sceach, An Léim (roll number 10603)

Knockskagh, Co. Cork
Ss. Mac Carrthaigh

1. (continued from previous page)
    dubhairt sí fan id seasamh ag feachaint ortha ar feadh tamalll agus abair annsan "Mo croidhe é buille an sean duine" agus [?] thú áthais croidhe air leis an moladh san agus bé buille an buailfidh sé buille trom ar an bpunain agus bí ag faire annsan agus tabhair an proiseas do. Do chuaidh [?] ambáireac airís i bhfeighil a gnóta Do srois sé tig an dreoilín bíodar go léir ag bualadh arbar san iothlann roimis aisís agus dubhairt sé Rath Dia oraibh a fearaibh maithe D'freagadar go léir é daon guth "Amen a tighearna is ort sa leis a Criostaidhe beannuigh [?]" Dfan sé ag faire ortha ar feadh tamall 's do labhar sé an tat uair. "Mo croidhe é buile an tsean duine agus nuair a cualadh an dreóilín an molad a fuair sé féin.Do thug sé léum as a bholg agus do tug sé buille don' punam do bris buailtean á suistí. Do thóg D. an proiséas as a póca agus do shín sí cun a seana buachaill é seo dubhairt sé bféidir go ndeiseóchadh sé sin an bualtean duit
    Donnchadh an caipín agus Máirín na Truis
    Beit síad le pósad dé Domhnaigh seo chugainn