School: Cuileannach (C.) (roll number 2708)

Cullenagh Upper, Co. Kerry
Bríd, Bean Uí Chochláin

1. (continued from previous page)
    bhuail fear ansan leó agus dúbharadar leis go raibh fear in easnamh ortha. An mó dhuine ba ceart a bheith ann. Níl fhios againn arsa iad san acht chuireamar cipín sa bhosca in aghaidh gach duine a bhí ann agus tá cipín amháin sa mbreis sa mbosca anois "Cómhairig airís iad" arsa an fear leis an duine go raibh an bosca aige. Do thosnuig fear an bhosca ag cómhaireamh ach dá mbéadh sé ag cómhaireamh ó shoin ní cómhaireóchadh sé é féin in aon chor. Dinis an fear dó an botún a bhí déanta aige agus is ortha go léir a bhí an t-áthas ag filleadh abhaile nuair a bhí fhios acu na raibh aon duine imighthe ar seachrán uatha.
    AT1287: Numskulls unable to Count their own Number
    Bríghid Ní Chonchobhair