Scoil: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí lámhanain i nÉirinn fadó agus se an t-slígh bheatha a bhí aca na a bheith ag díol shicíní. I gceann tamaill dá saoghal chuadar sall go Sasana. Bhí coláiste ministirí i naice leó. Aon lá amháin chuaid bean an tíghe go dtí an gcoláiste agus cheannuig gach éinne dos na ministirí na sicíní uatha. Thug sí cuirre dos na h-aoinne aca teacht chun an tíghe agus thug sí amh áirighthe dos na h-aoinne aca. Tháinig an chead duine aca ar a h-ocht a chlog agus dúbhairt bean an tíghe leis dul síos an t-seómra go fóilid mar go raibh fear an tíghe amuigh agus feannacht go dtí go dtachfad sé
    AT1536B: The Three Hunchback Brothers Drowned
    Séosaimh Ó Murchadha