School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

1. (1) Deirtear go raibh mada ruadh 'na chómhnuidhe san gcoill annseo fadó. Bhí an aimsir fuar agus ní raibh mórán le n-ithe ag an mada ruadh. An lá seo bhí lic-oighre ar an loch agus shiubhal an mada ruadh amach air go dtí Oilean na Laoí ag féachaint an raibh aon bhiadh ar an oilean i Loch Coirib.
    Fhaid is bhí sé amuigh ar an oilean do leagh an leach-oighre agus ní raibh aon snámh ag an mada ruadh agus níorbh fhéidir leis teacht i dtír. Thosuigh sé ag machtnamh. Annsin chuimhnigh sé ar phleann. Bhí fhios aige go mbíodh báid ag teacht isteach ag Oilean na Laoí ag áit áirithe. Chuaidh sé go dtí an áit san agus d'fhan sé ann go bhfaca sé bád ag teacht.
    Luigh sé síos annsin gan gíog
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes