School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

1. (continued from previous page)
    chuir sé notch 'na mhuga féin. Nuair a chonnaic an bheirt céard a bhí déanta aige dubhradar go n-imreochaidís cleas air. Mar sin chuireadar beirt notch 'na muga féin díreach mar rinne mo dhuine. Fá dheire nuair a fuair sé amach gur theip ar a phleann cheannuigh sé muga nua dó féin. Cáit Ní Fíle, Cluain Mór, Ros Cathail.
  2. Bhí beirt bhuachaill 'na gnómhnuidhe i dteach agus bhíodar ana bhocht. Bhíodh leite i gcóir an bhreicfeasta aca acht thárla nach raibh acht spúnóg amach sa teach. Maidin amháin tháinig buachaill acua ar sgoil agus bhí an garsún eile tamall maith 'na dhiaidh. Chuir an máighistir ceist air "Cén fáth nach raibh tú istigh in am le do dhearbhráthair" ar seisean. D'fheagair an buachaill "Had I a spoon had I"?
    1. products
    Languages