School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    fadó aige sen leigheas biodh sort crainn curta acú a dtiubarfaideas "Crann an Garlag air agus bruitfidís air bainne é agus tuibharfadh siad d'on duine le nól é.Nuair a bhíodh cnap no bunáil ar cosaí na daoinibh fadó s'en leigheas a bhí air tarringochadh siadh cuppagaí a dtugann siadh air "cuppagaí Cruach Padraigh agus cuireadh siad ar splannch iad go mbíodh siadh taitnighe annsin cuirfeadh siad leis na bunailí iad. Corr uair geobfadh siad píosa eadaigh agus cuirfeadh siadh bron té leis agus cuirfeadh siad leis na bunailí é.
    Padraic Seoige Sheain
    Fionasclainn, Co. Galway