School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    bun driohran eile cé raibh sé ag dul air nuair a bhí se imnighie fuair se eolas air acu nuair innis aon duine do' faoi bás a atair, Duair a bhí an t-athair cuirci cuir an dhrioran eile fhíos ar an sriothar a bhí imrighre agus táinic se'. Nuair a tháinic se abhailee ní raibh fhíos aige faoi bas ar átair agus nuai a fuair sé fíos air ni chuir sé moran suim in na áthair aer bhí gearr gho raib na drióraineacha orm bródhamal is bhiódar ariamh mar bhí gach buaidhreadh cairde is gcroide acu. Bhí logha an oige acuh. Is omdha caint a bíod oria mar bíodar an doigeamhach agus glann in a hieannra sin. Ní sé raidhre san scéal gan phós aon duine acu ariamh ach go deimhin mar a phós fein bhí saorghal níos fearr acu ná dul faoi crioblóid nó ardó an t-sairghal mar ní raibh goradh sclaibia 'ortha aer bhí cosamlaorh og, spoirteamhail oria.
    Fuair me é seo ó
    Padraic O Máille