School: Cill Chuana (roll number 12782)

Kilcoona, Co. Galway
Liam Ó Conáin

1. (continued from previous page)
    feadh naoí lá. Bhí laogh 'san mbó a dhair an tairbh í. Bhí eagla mór ar na Sgirréid mar gheall ar sin. Chuaidh na Sgirréid go dtí Sean-Dall-Glic le na comhairle a bheith aca agus dubhairt sé lóbhtha, "Aon duine a d'ólfadh an braon dá cuid bainne h-éis beirthe bheadh fhios aige chuile rud a bhí le teacht agus an chaoí a gcríocnóchadh an domhain seo." Bhí fear a raibh muillean aige ar an talamh agus b'é an fear sin a d'ól an bhraon dá cuid bainne. Dómhnall Cam a bhí mar ainm air aus in-a dhiaidh sin bhí fhios aige gach rud a bhí le teacht. Níor maith le na Sgiréid gurab é Dómhnaill a d'ól an chéad braon de'n bhainne nuair nach bhfuair siad féin é agus ruaig siad as an áit é. Dubhairt sé le na Sgirréid nach mbeadh siad féin fós ann agus bfíor dhó.
    Pádraig Ó Comhdhain
    Feirmeoir