School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. Bhí filí ann ar bhaile seo timcheall céad blaidhan ó shoin. Cuid de na filí na Tómas Beag, Seán Buidhe, Séumus Bán, Micheál Mac Giolla Cearr, Domhnall O Baoighil agus Micheál Dubh.
    Ruigadh Tómas Beag san bhliadhain 1806 agus fuair se bás san bhliadhain 1899.
    Rugadh Seán Buidhe san bhliadhain 1801 furair sé bás san bhliadhain 1885 agus rugadh Michéal Mac Giolla Cearr san bhliadhain 1799 agus fuair sé bás san bliadhain 1883. Rugadh Domhnall Ó Baoighil san bhliadhain 1796 agus fuair sé bás san bhliadhain 1846. Rugadh Micéal Dubh san bhiadhain 1793 agus fuair sé bás san bhlaidhain 1848. I nGaedilg a bhí na h-amráin a sgríobh siad go leir. Na h-amráin a bhí aca na "Coillte na h-Eíreann"
      1. poetry
    Éamonn Mac Fhionngaile