School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. 'Siad na bóithre atá ins an ceanntar na an "Bealach Mór Coicheannta," "Casan an nEallaigh," "Casan Garbh," agus "Casan Lag a Bhealaigh Mhóir."
    "An Bealach Mór Coitcheannta."
    Téigheann an bóthar sin ó Port an t-Salainn, tríd Bailel Láir, agus sios go dtí an Teach Soluis in Arathíre.

"Casan an nEallaigh"
    Tá an bóthar sin i mBaile Úr, agus téigheann sé ó'n bealach mór coitcheannta síos go dtí an fhairrge anois acht i bhfad ó shoin ní raibh sé ag dhul leath comh fada sin. Tá giota dé'n bhóthar sin ann comh fada siar a's tá duine ar bith abalta a cuimnuighadh.

"Casan Garbh"
    Tá Casan Garbh" ag dhul ó'n Bealach Mór Coitcheannta fósta amach go dtí an cnoc atá in Arathíre agus is ar an casán sin a dtéigheann na daoine a théigheann amach go dtí an cnoc lé móin a fhaghailt lé trucall agus téigheann siad amach go dtí an cnoc sin fá choinne feagacha fósta.
        1. public infrastructure
    Brighid Nic Suibhne