School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. 'Seo an dóigh a n-imrigheann na cailíni an cluiche sin na geibheann cailín eighinteacht slat agus annsin suidheann na cailíni eile ar an urláir annsin téigheann sí thart go cós gach duine agus seo an rud a deireann sí "Lurpóg, Lóirpóg, biadh an leomhain leomhan na paban paban súile súile sheac sheac na mile an cós luath luath leac crup isteach an aideog. Abrann sí focal ag cós gach duine agus an duine deireannach a bheas an focal "aideog" aici bíonn sí amuigh as. Leantar ar aghaidh mar sin go dtí an duine deireannach. Annsin smaoitigheann gach cailín ar capall i mbaile eighinteacht, annsin smaoitigheann an cailín a bheas fagtha ar gach capall atá i ngach baile go mbíonn an ceann ceart aici. Nuair atá sin déanta aici stadann siad.
    Brighid Nic Suibhne
    Earra Thíre na Binne, Co. Donegal