School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

bith iad.
    Annsin bhéadh ná daoine ag rith i ná ndiaidh ag sgeaoileadh urchar agus bhéadh teinnte ar mhullach gach sleibhe le fáilte a chur rompa, agus bhéadh bainfheis mhór acu annsin nuair a thiocfadh siad arais.
    Deirtear fosta gur chóir an bhean theacht go teach an fhir roimh an Chargas agus dá bhfanfadh sí go dtí go mbéadh an Cargas ann agus a theacht annsin go mbéadh mí-adh ar an lánamhain
  2. Chá phósann duine ar bith san Corgas agus roimh an am sin is é mo a póstar na daoine, mar deirtear go gcuireann sin ádh ortha, deireann na daoine fósta nuair a póstar bean ingorm nó indonn
    Brighid Nic Suibhne
    Earra Thíre na Binne, Co. Donegal