School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    arais. Bhí an poll timcheall deich slat san talamh nuair a bhuail sé an spád i n-eadan rud éigean, bhain sé leis go dtí go bhfuair sé cróca. Ní rabh an gasúr abálata é a thógail bhí sé comh trom sin.
    Nuair a tháinig an gasúr 'un an toigh bhí a athair i na shuidhe ag an teine, chuaidh an gasúr agus a athair go dtí an cróca agus fuair siad amach gur ór a bhí ann.
    B'éigean don t-athair agus an mac fear eile a fhaghailt le cuideadh leobhtha an cróca a thógail amach as an poll. Thug an t-athair buidheachas do'n mhac, agus ó sin amach bhí go leor airgid aca.
    Domhnall Ó Fhríghil
    An Baile Úr, Co. Donegal