School: Mín an Bhealaigh (roll number 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Donegal
Pádraig Mac Niallghuis

1. (continued from previous page)
    Ba é an chead rud a rinne siad coilear airgid a chuir ar a mhuineal. Thanig an rása fríd páirceanna agus uile ach indeireadh na dala d’imthigh an madadh ruadh ar an t-iomlan aca agus ní fhacaidh siad ní ba mhó é.
    Seachtmhain nó mar sin indiaidh sin bhí an fear seo ag obair mar ba ghnáthach leis nuair thug sé fa dear go raibh rud éigin ag an fhuinneog. Nuair damharc sé amach caidé bhí an acht an madadh ruadh ceadna arís agus an coilear ar a mhuindal. Thainig sé ó Conndae na Midhe arís taobh istigh de’n seachtmhain. Marbhadh é tamall beag indiaidh sin agus an coilear ar a mhuindal agus an data air – data am lae ar sgaoileadh amach é i gConndae na Midhe.
    Brian Ó Cinnéide
    Feirmeoir