School: Mín an Bhealaigh (roll number 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Donegal
Pádraig Mac Niallghuis

1. (continued from previous page)
    sidheóg ag gluais thart ar bharr aille a bhí ar cionn an luig. Bhí siad uilig gleasta suas cosamhail leis na gárdai a bhí ann san am. Bhí cualaich gorm, caipín píce, crios agus bata crochta uaidh ar gach fear aca. Stad siad agus d’amharc siad ar na fir. Ach núr labhair siad fical ar bith. Tháinig eagla ar na fir nuair a chuaidh siad ar amharc, agus chruinnigh siad suas gach rud a bhí aca mar gleas-oibre san áith.
    Chuir siad gach rud i bhfolach gan móran muille. Ní rabh ann ach go raibh siad ar shiubhail ón áit nuair a tháinig scaifte de na (pileors) thart. Rinne duine éigin spidóireach orra, agus bhéadh ach an fear gaibhte ach is be na sidheóga.
    Éamonn Ua Gallchobhar
    Feirmeoir