School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    t-ádh orainn agus go bhfuighmíd an t-ór" ach níor thug sé aon áird uirrthi agus lean sé do'n obair agus ag deireadh an lae bí chuile chrann leagtha aige agus ní bhfuair sé an chiste óir agus ní raibh fágtha ach poill mhóra agus tannaí créafóg mór-thimcheall an tighe.
    Chuaidh sé codhladh agus i rith na h-hoidhche cuimhnigh sé b'fhéidir go mbeadh crann eile fágtha agus mbeidhan chiste faoi. D'éirigh sé ar maidin arís agus amach leis arís agus thainic ionghnadh air nuair a chonnac sé crann agus ubhla ag fás air. Leag sé an crann agus fuair sé an ciste óir faoi. Dubhairt sé le a bhean thigheacht amach go tiubh go raibh an ciste fághailte aige ar deireadh.
    "Ó bheidh muid saidhbhir go bráthach" ar sise.
    Chuaidh an t-amadán isteach abhaile