School: Páirc na Cille (roll number 13700)

Boherhallagh, Co. Mayo
P. Ó Tóláin

1. (continued from previous page)
    gach aoinne nach raibh a leithéid ann lé caoga bliadhan roimhe sin. Do rop sé suas na bóithre agus na páirceanna agus do strac sé gach rud roimhe. Ar feadh an lae roimhe sin bhí teas ar bárr ann agus bhí an spéar an dhorcha. Timcheall ar a cheathair a chlog thosuigh an tornach, mar a bhéadh claidhe mhór ag tuitim, in dhiaidh tháinig an teinntreach. Gach nóiméad bhí an teinntreach lé feiscint agus an tornach lé cloisint. Annsin tosnuighan fearthainn. Tháinig sé anus mar a bhéádh duine á chaitheamh síos as bhuicéad. Tháínig sé anuas ar na sléibhte mar fhairrge mhór. Gan mórán moille bhí gach áit lán d'uisge.

Sorcha Ní Éochaidh,
    Páirc na Cille