School: Páirc na Cille (roll number 13700)

Boherhallagh, Co. Mayo
P. Ó Tóláin

1. (continued from previous page)
    Tagann an gabhair treasna na sleibhte sul a thagann sneachta. Is docha nach bhfuil an fhírinne í leath acú seo acht ceapann na sean-daoine gur fíor gach rud a deireann síad.
    Aiste eile ar "Comharthaí Aimsire"
  2. Ag na sean daoine bhí alan cómharthaí aite aimsire. Bhí an t-éolas aca nuair a bhí aimsear bhréag ag teacht agus droch-aimsear. is uatha a bhailigheas na cómharthaí a leanas.
    Na réaltóga go geal sin cómhartha seaca an sionnach ag tafaint is cinnte go mbéidh droch-aimsear againn. A lán faoileánn ag sgreadghail cialluigheann sé sin go bhfuil taoile lé teacht. Má bhíonn na fáinleóga ag eiteall go h-árd deirtear go mbéidh an soineann againn. Nuair a bhíonn an spideóg ag teacht isteach san dteach ceaptar go bhfuil sneachta ag teacht. Núair a thárluigheann sioc bhán déarfadh seanóir leat
    Áine Ní Ruadháin
    Coollagagh, Co. Mayo