School: Doire an Chairn (roll number 12976)

Derreenacarrin, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    teine is d'oidhche chun iad féin do choimeád teasaidhe mar ní bhíodh mórán in áirde ortha agus sa ló do chuiridís an leabaidh ileath taobh.
    Do bhíodh teine breágh món agus adhmaid aca, sa chuinne abhíodh an teine. Ní bhíodh aon lampaí aca an uair sin ach dheinidís féin saghas coinnle ar adtugtar stráilóga.
    Do geir adheinieís iad agus do bhíodh solus breágh uatha. Do leagaidís geir istig in oidhean annsan thógaidís amach é ag fuaradh ar feadh tamaill annsan geibhidís blúire eadaigh agus cimiluigheadh an geir leis an t-eadach idir a dhá láimh agus dheinidís stráilóga breágha dhe. Fágaidís mar sin é ar feadh cúpla lá agus bhíodh an geir cruaidh annsan agus seasóchadh na stráilóga ar feadh mí nó mar sin.
        1. buildings
    Criostóir Ua Úrdail