Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_041

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_041

Ar an leathanach seo

1. Iarcaí. Bionn sgata paistí in a suide ar an urlar agus maide acu agus abrocaid duine acu iarcaí iarcaí bó maoil agus togaí agus [g] fogann na paistí eile maidie chomh maith agus ceibe duine a dág an maide ar an urlar ní geobfaid a tada ar an duine sin act ceibé duine a togfas an maide geofaid suidce ar an duine sin.
    Abrocaid duine eile acu iarcaí iarcaí seilmeide agus gog ag é agus togfaid ceid acu an maide agus fagfaid cuid eile iad ar an talman act na daoine a dag ar an tálman iad sead na daoine is fearr iad. Geofaid suidce ar [eadea]? na ndaoine a thóg iad. agus leannann siad mar sin go mbeid na daoine suidce a luig.
    Martán Ó Móráin
    Buaile an Ghleanna, Co. Mhaigh Eo