Scoil: Dubhlinn (B.), Inis (uimhir rolla 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

Ar an leathanach seo

1. Ar dúis gearrtar an olann as na caoirig lé deimheas agus ansann thúgtar an olann go dtí muillean cun e do shlamhadh. Tar éis tamall thúgtar abaile e in rollaí móra. Annsan geibhtear tuirne olna agus déíntear sniam dé.
    Cúirtear péire clúsa isteac ansann agus fearsad. Rúd mór deanta de admaid an tuirne olna,m tá gá slinneán in a seasam i lár an tuirne agus tá rót mor ar an slinneán.
    Tá sreáng dúl on rot mor go dtí an freasad, ta maidéog i lar an rot agus casad an róth ar an maigdéog. Sn íomhtar an snáth ar an snáth ar an fearsad agus nuair béit á lán de snáta snata túgtear broíste air.

Uinseann O Flanagáín
    Clais Beag