Scoil: Dubhlinn (B.), Inis (uimhir rolla 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí Dublinn agus Lisoceannúir ag imirt cluice peile sa tsean aimsear agus bhí ficid fear ar gach taob. Hannraoí O Bhrián an captaín a bhí a bhi i Dublinn. Do seasad duine amach agus do glaod sé amach ainmneacha na daoine a bhí ag dul ag imirt.
    Do h-imrigeadh an cluiche h-ios in Sliab na gCaorach agus do buaid Dublinn. Seán Ó Flanagáin agus Pairc Cílltraén na h-imirteoirí abh fearr a bhí in Dubhlinn.
    Do bhiod bristí agus baníní orta agus bhiodh brogá laidir aca. Do bhí troid acha tareis an cluiche do bhí Sean Mach Cartuigh agus Micheál Ó Concubair ag troid.
    Seán Mac Gearailt
    An Luach Theas, Co. an Chláir