Scoil: Dubhlinn (B.), Inis (uimhir rolla 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

Ar an leathanach seo

1. Ar dtúis geibhtear bucéid agus cruadtar na ba agus baintear an uactar dé. Cuirtear an uactar isteach i gcuineóg no i mbarraile agus castar e ansann ar fead tamall maith agus ansann bhiodh an ím deanta. Ansann tógann siadh amach an im agus nígtear é lé uisce glan. Cuirtear sálann ar an ím cún é do címead go maith.
    Cuirtear isteach i mbucéid an cuid a beadh lé diol cún an margadh agus ragadh duine o téig (?) léis cun é do dhíol.

Tomás O Gríobhtha
    Baile Beára
  2. Ag deunamh ime sa tuaite baluigtear na bá maidin agus tratnona agus cruidfear iadh tógtar isteach sa bhaile annsan é. Annsan sgactar é cuirtear amach ar baol admaidh é cun é cuir ar suideamh fagtar annsan é ar feadh lá agus oidche eirigean an tuactar ar barr an bainne.
    Annsan nuair a tosnuigeann an
    Seán O Cilltreáin