Scoil: Cill an Dísirt (C.) (uimhir rolla 15302)

Cill an Dísirt, Co. an Chláir
Máire Mac Eochaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ach níor deineadh aon uasáid as san am 'na bhfuilmid ag tracht air. Bliadhain tar éis scaipeadh a athar bhí an mac i gcomharsanacht an mhuilinn. Do cheap sé go bhfeaca sédealbh fir istigh. Do chuaidh sé ingar dó ach ce bhí ann ach a athair agus é 'na chodladh sámh ar bhárr malaí abhí ann. Do dhúisigh an mac é agus do chuaidheadar abhaile.
    Níor fhéád an fear aon cúntas a thabhairt do éínne ar na h-eachtraíbh a thárla do ó scar sé ón a chompanacha oidhche an thoraimh ach do chreid na comharsain gurbh iad na daoine maithe ón ndún abhí ciontac leis an obair go léir.
    Máire Ní Dotháin
    Oibrí tí (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)