School: Cúil Aodha (roll number 16521)

Cúil Aodha, Co. Chorcaí
Pádraig Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    anáirde san áit na bfuaras é. Tá sé san áit séadhna ó shoin i leith agus ní leighfeadh eagla dhom mo méir a chuir air dtaobh is go raibh sé ana eadtrom le comaint leis an bata.
    Tá seana diamhas ann leis ac tá sé sin chrocta ar an gcúpla agus ní fheadhfainn í sroisint. Is dócha gur bhé an cúis a cuireadh chómh h-árd san é le h-eagla go ngéarrfaidhmís na méaranna dínn leis.
    Tá seana-mhúnla ann leis a bhíodh ag na sean-daoine fadó chun na coinnle a dhéanamh, tá sé tímhcheall naoí órlaca ar fhaid agus é ag teacht chun fuinnte ar taobh de. Tá sé deanta do stán maith láidir agus tá sé déanta díreac mar coinneal ach go bfuil sé folamh istig ann. Sé an cuma a dheinidis na coinnle ná an sná a bhíodh mar buaiceas aca do chuir isteac sa mhúnla agus tímcheall leath órlac de do leigint síos thar an bpuinnte. Annsan do chuiridís an múnla na seasamh i dturnop mór
    Tadhg M. Ó Duinnín