Scoil: Lough Arrow

Loch Arbhach, Co. Shligigh
Cathal Ó Dubhghaill

1. Tobar an Bhóthair:-
    Ins an baile-talmhan Cairrigín ua Bláth, tá tobar ar thaoibh an bhóthair agus sin fe (?) gur tugadh an t-ainm sin ar an bPáirc

Garrdha Corrach:-
    Tá páirc bheag agus tá a lán tortóg agus carraigreacha ann: Tá sé an (?) agus sin é an fáth gur tugadh an t-ainm sin air.

Páirc an Choillín:-
    Ins an bpáirc seo tá a lán crann ag fás in-aice a chéile mar saghas gróbh, no coillín beag agus beidh í ba cionntach leis an ainm sin bheith ar an bpáirc.

Carraig na gCath:-
    Árd-clár seadh é agus croidhe cloiche atá innti. Mar sin carraig seadh é agus in am cath Muighdraoi tugadh cathann ann idir na Fo-móraigh agus na Tuata De Danainn. Indiaidh sin tugadh an t-ainm sin