Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Fadó ní caitheadh na daoine bróga anso go mbíodh siad fiche bliadhan. Bhí fear sa Mhachaire timcheall fiche blian ó shoin. Níor cheanaig sé péire bróga go raibh sé cun pósadh agus bhí sé timcheall 30 bliana d'aois. Bhí an péire sin aige go bhfuair sé bás, agus bhí an peire bróga cómh nuadh an lá deirineach is bhíodar an lá fuari sé iad. Níor caith sé na bróga riamh ach an lá a phósadh é. Sé an ainm a bhí ná Tadg Ó Flainn. Caitheann na daoine bróga nuair a bhíonn siad ceithre nó cúig bliadhna d'aois anois. Caitheann na daoine bróga gach uair sa bhlian ach amháin na daoine óga. Ní bhíonn aon bróga ortha san ins an Samhradh. Tá cúigear greásaidhthe ins an ceanntar. Tá siad ag déanamh bróga agus ag deisiú bróga
    Seán Ua Murcadha
    Bean Uí Murcadha