Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Lá dá raibh Naomh Muire agus Naomh Seósamh agus Íosa ag dul ó Jerualam go Éigift bhí biorán ag Muire ag coiméad a clócha mór timceall uirthí agus do chaill sí é. Bhí sí á lorg ar feadh tamaill agus do chulaidh sí cainnt. D'fhéuch sí na timcheall agus connaic sí spideóg agus an bioran na béal. Deirtear go bhfuil an spideóg beannuighthe ó shoin.
    Gerard Ua Concubhair
    An Fhaiche, Co. Chiarraí
    Seán D. Ua Concubhair
    85
  2. Nuair a bhí Íosa Críost, an Maighdean, Muire, agus Naomh Seósamh ag rith o hErod, aon lá amháin ní raibh Íosa agus a mháthair ac tamall beag roimh an namhaid nuair cé casadh leis an namhaid ac an Cúrlún. D'fhiafúigheadar den curlúin an bfheaca sé a leithéid seo ag gabhail an bóthair agus dubhairt an curliún go bfheaca agus stúiraig sé a mhalairt bóthair iad, agus cuir san aistir mór ortha, cé go raibh Íosa ana, comhngarac dóibh an am a bhíodar ag caint leis an