School: Caladh na Muc

Caladh na Muc, Co. na Gaillimhe

1. (continued from previous page)
    Bhíodh mucha go fairsing annseo fadó. Is mar gheall ortha a bhaisteadh an t-ainm ar an áit. Beathuightear anois iad freisin. Bíonn aonach annseo an dara Céadaoin d'en mhí agus díolann na daoine na mucha do fear darb ainm McGivern a thagans annseo as Gaillimh. Is de réir meadhchain a ceannuigheann sé iad agus tugann sé leis iad i dtrucaille mór. Is san gclós ar aghaidh siopa Cartúra a bhíonn an t-aonach.
    Coinnightear fíor bheagán de caoirigh. Bearrtar iad agus coinnightear an olann le stocaí agus geansaí a dhéanamh nuair a bhíos sé réidh lena a aghaidh sin.
    Coinnightear cearca agus lachain géanna agus roinnt coilleach franncacha annseo. Nuair a bítear ag glaodhach na n-ainmhidhthe agus na n-éanlaithe chun bidh deirtear-
    tioc/tioc do na cearca
    píb, píb, píb do na coiligh franncaigh